De Minecraft Club

Kom je vandaag ook online?

Het is een begrip geworden – de manier waarop de spelers het uitspreken raakt elke keer weer mijn hart. Het is een club voor hen, een club waar ze zich thuis voelen, en erbij horen.

Iedere speler, van de jongste tot de oudste, is zo anders, zo verschillend van de anderen, dat je haast niet zou denken dat er een een groep zou kunnen ontstaan. En toch gebeurt dat.

Feestje!

De MCC (Minecraft Club Creative) bestaat ruim 4 jaar en biedt een online spelen-en-leren-omgeving voor uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen en tieners die soortgenoten zoeken. Een deel van de spelers gaat niet naar school en heeft behoorlijk wat voor zijn of haar kiezen gehad in een voorafgaande periode van school- en systeemstress.

Naast de regelmatig nieuwe werelden waarin wordt geMinecraft, de werkbladen en themaboekjes, ontmoeten ze elkaar op de maandelijkse clubdagen.

Elke maand MCC dag

De afgelopen jaren zijn we o.a. naar natuurgebieden geweest, (bos, zand, water) en hebben we lego workshops gevolgd, is er paard gereden, zijn er vuurtjes gestookt, pizza’s gemaakt, ginen we varen, zwemmen en suppen, en klimmen, en hebben we musea bezocht. Meestal na afloop ook gezamenlijk eten.

Deze unieke vorm van ontmoeten is voor de MCC-ers iedere keer weer een topdag. Er zijn nu al een aantal vriendschappen uit voortgekomen en dat is goud waard.

Aanmelden kan per gezin via email. Meer info vind je hier.

Meer info

HB schrijft 1

Aanbod voor hoogbegaafde tieners/jongeren tot ca 20 jaar: jouw verhaal online! Schrijfers en schrijvsters opgelet Schrijf een verhaal met de volgende ingrediënten (jouw keuzes) en genres (fantasie, thriller, historisch, romanstijl, kinderboek, komedie of een mix van genres) – een plaats (land, stad, fantasielocatie) – aantal mensen (1-10) – tijd (van prehistorie tot toekomst) – maximaal…

lees verder

Minecraft voor mama’s

“Minecraft sprak me aan, om verschillende redenen. Het is in feite ‘lego op de computer’.” 3 redenen 1. Je kunt het spelen op zo ongeveer elk denkbaar electronisch apparaat en ook als dat nogal oud is. 2. Je schaft het een keer aan, en je kunt er voor altijd op spelen (als de online wereld…

lees verder

HB schrijft 2

NIEUW – een schrijfclub voor hoogbegaafde en uitzonderlijk hoogbegaafde tieners Schrijven is een heerlijke manier om je fantasie te volgen, te sturen maar ook te helen en jezelf te leren kennen Jouw verhaal in een boek Hoogbegaafde tieners – een relatief kleine groep in de bevolkingspiramide. Een ongekende leerhonger, een sneltreinbrein, hoogsensitiviteit en leven op…

lees verder

volg Leren met je Hart


Ontdek meer van Leren met je Hart

Abonneer je om de nieuwste berichten per mail te ontvangen.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.