De Minecraft Club

Er is niet veel aanbod voor kinderen die uitzonderlijk hoogbegaafd zijn, qua onderwijs maar ook om vrienden op hun frequentie te vinden.

Wij beheren twee Minecraft Clubs op dit moment. Er wordt gewerkt aan een internationale club. Zodra daar meer nieuws over is, zullen we dat delen.

De Minecraft Club en de Minecraft Club Creative

De Minecraft Club is – al meer dan een jaar – elke maandag en vrijdag online beschikbaar voor Minecraft fans die niet naar school gaan en uitzonderlijk hoogbegaafd zijn. Het is een plek waar ze zich thuis voelen, en gezellig samen spelen en bouwen. Het is vrijblijvend, een kadootje van mij aan deze groep kinderen, die vaak een behoorlijk schooltrauma hebben en, laten we eerlijk zijn, niet heel veel kinderen kennen op hun frequentie.

De Minecraft Club Creative is gestart in maart 2021. Je kunt per maand aanmelden en afmelden. Content op maat wordt elke maand aangeboden in de vorm van een thema flipbook. Je kunt daarmee leren en associëren hoeveel je maar wilt. Wil je alles afmaken maar had je niet genoeg tijd? Neem dan een maand pauze.

Deze server is altijd beschikbaar, zodat je in alle rust wanneer jij wilt kunt bouwen. Wil je samen met anderen bouwen, kom dan tussen 10 en 12 uur online of geef elkaar in onze Discord server een seintje. Zo weet je dat de kans het grootst is om dagelijks in de ochtend andere Creatieve Bouwers te vinden.

Sinds mijn zoon, met een flink schooltrauma, niet meer naar school kon gaan, verzorg ik zelf onderwijs.


Ik vind twee dingen belangrijk voor kinderen: vriendschap en ontwikkeling in onderwijs, ik noem dat Leren met je Hart.

Sinds 2015 ben ik daar mee bezig.

De Minecraft Club en de Minecraft Club Creative zijn volledig autonoom en autodidact ontwikkeld.

Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje en vermeld je telnummer, dan stuur ik een appje met beschikbare beltijd.

De Minecraft Club is elke maandag en vrijdag van half 11 – 12 uur.


Spelen in Minecraft, kletsen in Discord.


Ik beschouw deze groep als volwaardig onderwijs. Alle kinderen die mee doen zijn 145+ en gaan niet naar school.

De Minecraft Club en de bijbehorende Discord server bieden wij aan. Beide servers zijn besloten servers. Aanmelden kan via email. Stuur ook altijd een appje (zie contact info) dat je hebt gemaild, dan bellen we vantevoren even.

Samen spelen

Er is niet veel aanbod voor kinderen die uitzonderlijk hoogbegaafd zijn, qua onderwijs maar ook om vrienden op hun frequentie te vinden.

De Minecraft Club biedt dat wel. Kinderen van 6 – 14 jaar spelen samen, bouwen samen, creëren samen. Ze voelen zich thuis.

Waterval

De basis – dit heb je nodig

Om mee te doen heb je het volgende nodig:

een laptop of PC

de JAVA editie Minecraft

Een koptelefoon met microfoon

Een Discord account

Ervaring met Minecraft is niet nodig

Creative Club

De Creative Club is van start gegaan. Iedereen die dat leuk vindt kan aansluiten en zichzelf creatief kan uitdagen. Op basis van thema’s maar ook elkaar motiveren.
Uitstellen, niet beginnen, geen grenzen overgaan – het zijn van die bekende uitdagingen. In de Creative Groep is voldoende tijd om te werken aan je bouwsels.

De Creative Club biedt interactieve educatieve content aangeleverd in handige flipbooks. Advies is om samen met je kind ervoor te gaan zitten, om de start in gang te zetten. Eenmaal begonnen is er urenlang gelegenheid tot bouwen, ontdekken, verder leren, onderzoeken.

Tarief is per gezin: 20 euro per 4 weken.

Er is plaats voor maximaal 90 Clubleden op dit moment.

Op deze pagina worden updates gedeeld, bewaren dus, als je denkt dat het iets is voor jouw kind of kinderen!

De schoonheid van transformatie

Ik vind het erg leuk in de Minecraft Club omdat ik kan maken wat ik wil. Meestal ben ik al in de wereld voordat we beginnen

Floor


Een paar keer per jaar ontmoeten we elkaar en maken we een wandeling of bezoeken een museum

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: