Wat kost thuisonderwijs?

Thuisonderwijs of homeschooling kan aardig in de papieren lopen. Niet iedereen heeft voldoende geld op de plank liggen om eindeloos apps, games, boeken of films aan te schaffen.

Je kunt op zoveel verschillende manieren homeschoolen, dat voor elk budget dit mooie alternatief voor ‘public schooling of staatsonderwijs’ het een optie is. De grootste investering is tijd, of je nou ieder curriculum of game dat je voorbij ziet komen aanschaft, of niet.

Gratis

Een paar tips hoe je kosteloos kunt homeschoolen. Wandelen in de natuur, in de stad. Een fantastische manier om met elkaar te verbinden, te stoppen waar je wilt en te praten waarover je wilt. Je kunt kiezen voor een thema wandeling (bomen, de zee, architectuur) maar je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de lichaamsbeweging op zich, en vragen beantwoorden die je kind heeft. Vergis je niet in het aantal vragen dat een kind per dag kan stellen.

Cool stuff

Als je een beetje rondsnuffelt, en dat gaat ieder jaar sneller en makkelijker, vind je zoveel aanbod online dat het kiezen soms lastig kan zijn, en veel tijd inneemt. Toch is dat heel belangrijk. Iedere keer opnieuw ga je afstemmen op de behoeftes van je kind. Die kunnen per maand verschillen. Slim idee om jaarlijks een budget vast te leggen, zodat je voor jezelf een houvast hebt. Er is zoveel leuks te vinden, voor je het weet ga je erover heen.

Tweedehands

Duurzaam thuisonderwijs, meer 21-eeuws kun je het niet bedenken. Kinderen van 4 leren andere dingen dan kinderen van 12. Als je boeken, speelgoed, films, werkmaterialen of muziekinstrumenten niet meer gebruikt, is het zonde om weg te gooien.

Thuisonderwijs Prikbord

wil jij iets aanbieden? Boeken, muziekinstrumenten, films, knutsel/teken/verf/materialen, speelgoed, etc

Meld je dan aan bij de facebookgroep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een eigen blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: