Aan de anti homeschoolers


Originele tekst op HomeschoolingHeroes.com

Deze is voor de anti thuis onderwijs beweging

Je weet wie je bent. Je hebt (meer dan eens) gevraagd of ik zeker weet dat ik “de beste beslissing” heb genomen voor mijn kind. Of misschien ben je begonnen met het posten van ‘grappige’ grappen over hoe raar homeschooling is – of heb je links gedeeld naar artikelen die homeschooling bashen, door een ‘just sayin’-opmerking toe te voegen, alsof je zelf een aandeel erin hebt – een reden om een hele krachtige mening te delen over homeschooling of thuisonderwijs, hoe dan ook.

En ik realiseer me dat je dat doet.

Dus nu zeg ik iets als reactie, want het wordt tijd dat iemand dat doet.

Deze rare, gemene neiging die sommige moeders hebben (meestal zijn het moeders) om homeschoolers te (ver)slaan, verspreidt zich net zo snel als de opkomst van homeschooling zelf. Deze dames zijn “bezorgd” over de socialisatie, academische prestaties en het verborgen misbruik dat mogelijk zou kunnen gebeuren. En ze maken zich ook zorgen over tsunami’s en een aantal andere dingen die hen echt niet zouden moeten aangaan.

En hoewel deze harpijen (roofvogel, hoort tot de familie van havikachtigen) absoluut NUL onderzoek hebben gedaan naar wat homeschooling eigenlijk is (anders zouden ze weten dat hun zorgen ongegrond zijn en zou ik dit niet schrijven), zijn ze erg eigenwijs over het onderwerp. Zeer agressief.

Dus nu moedig ik ouders die thuisonderwijs geven aan om HEN enkele vragen te stellen.

Maar let op, ik moedig je NIET aan om de voor de hand liggende vraag te stellen, namelijk: waarom zijn ze zo bezorgd over het (de) kind (eren) van iemand anders, dat lijdt onder een aantal vreselijke, fictieve scenario’s die hun paranoïde geest heeft bedacht? (Dat is nogal griezelig, toch?)

We zullen dat niet vragen omdat het defensief overkomt en er echt geen reden voor is. De vragen die ik je aanmoedig te stellen, komen uit een plaats van bezorgdheid. Voor hun kinderen.
En ALSJEBLIEFT, alsjeblieft, wees er zeker van dat je de juiste schok, verdriet en ongeloof laat zien in zowel toon als lichaamstaal, aangezien deze ‘traditionele school’-kinderen lijden – en hun verwarde ouders waarschijnlijk ook.
Arme dingen. Wees hun stem.

De vragen

Krijgt je dochter elke dag de standaard 15-20 minuten pauze? Denk je dat dat genoeg is?

Of zit ze op een school waar ALLE ongestructureerde tijd is verdwenen, in plaats daarvan vervangen door dagelijkse door de leraar geleide gymnastiek oefeningen?

Zie je daar iets goeds in?

Zoveel scholen laten kinderen niet bij vrienden zitten en praten tijdens de lunch – gaat het op de school van je kind zo?
Weet je het zeker?

Weet je hoe de dag er eigenlijk voor hem uitziet?

Niet alleen lunchtijd schema’s en gebrek aan pauze, maar de schoolomgeving, hoe leraren met hen praten (onderwijs personeel zou niet moeten schreeuwen) en algemene veiligheid? Zou je dat wel moeten doen?


Met zo weinig pauze / vrije tijd, wanneer zijn ze aan het socializen?


Ik hoop dat je aan sport doet!
Over sport gesproken – is er daar tijd voor? 8.30 uur – 15.00 uur of zo, toch? Een dag van bijna zeven uur moet zwaar zijn voor je kleine man. Is dat inclusief de tijd voor en na school om er naar toe te gaan en op te halen? Reistijd? Dus dichter bij 8 uur dan? Au.

Dus vertel me eens over haar huiswerk. Vind je het moeilijk je kind te helpen elke avond om concepten te leren die ze op school had moeten leren, of slechts één of twee keer per week?


Hoeveel uur huiswerk heeft hij eigenlijk elke avond?

Dat vervangt de “tijd met het gezin” voor jullie, toch? Hoe stressvol voor iedereen!

Tussen reizen, school en huiswerk door heeft ze niet veel vrije tijd om echt een kind te zijn, hmm? Is dat ECHT het beste voor uw kind?


Wanneer breng je tijd met je kind door, buiten het reizen van / naar school en de sport? Praat je ooit met haar over het leven in het algemeen? Ken je haar echt wel?


Je begrijpt het “het leven is kort” concept, toch?

Is je kind blij? Maakt dat niet uit voor jou?
Bereidt de school jouw kind voor op de wereld – of op die volgende test?

Ooit overwogen om je baan op te zeggen om een ​​meer toegewijde ouder te zijn? #JustSayin


Heeft hij, aangezien het op school niet gebeurt, regelmatig contact met kinderen van verschillende leeftijden / achtergronden in ongestructureerde omgevingen? Of vind je het goed om hem bloot te stellen aan een zeer beperkte groep mensen (en een overeenkomstig beperkte kijk op de wereld te ontwikkelen)? Dat komt misschien niet zo goed uit bij die gouwe ouwe universiteitsinschrijvingen, weet je.​​

Hoe schuldig voel je je om hem naar school te sturen als hij huilt, oververmoeid is, bang is of zich gewoon niet lekker voelt?

Geef hem een knuffel voordat je het de volgende keer doet, zodat hij weet dat je hem niet haat.

Openbare school, hè? Met 30 leerlingen per klas, voelt ze zich verdrietig omdat ze de meeste dagen geen gezicht heeft en genegeerd wordt, of is ze (hoog)begaafd / heeft ze speciale behoeften die een paar minuten individuele aandacht nodig hebben?

Heb je meegewerkt aan het samenstellen van een van deze ‘speciale’ lessen trouwens? Vind je niet dat je dat zou moeten doen?


Privéschool, hmm? Maakt je je zich geen zorgen dat hij niet zal weten hoe hij moet omgaan met mensen met verschillende sociaaleconomische achtergronden?
En maakt je je zich geen zorgen dat hij de elitaire opvattingen zal nabootsen die zijn gemodelleerd door sommige van de andere kinderen, ouders, leraren? Waarom niet?


Was jouw school degene die vorige maand de politie op bezoek had voor een bommelding?
Gebeurde die ‘hallway beatdown’ (op de gang in elkaar geslagen incident) op YouTube, op de school van je kind?


Is dat die school met het pestprobleem? Oh wacht, dat zijn alle scholen.

Sorry, ik herinnerde me het een verkeerd, ik dacht aan een studie die ik las over zelfmoord onder tieners.

Het is waanzinnig hoeveel leraren (buschauffeurs, assistenten, enz.) worden gearresteerd wegens ongepast gedrag bij/met kinderen! Heb je met je kleintje gesproken over wat wel / niet een ‘slechte aanraking’ is en geheimen die ze niet zouden moeten bewaren en dergelijke?
En weet je zeker dat je oudere kind niet wordt betrokken in een soort seksuele relatie? Controleer die tekst- en appberichten!

Wat IS de achtergrond van elke leerkracht waaraan uw kind elke dag wordt toevertrouwd?

Waarom weet je het niet?


Delen de leraren van uw kind ongepaste berichten op sociale media? Hebben leraren buiten de klas contact met je kind? Heb je dat gevraagd? Heb je het gecontroleerd? Hoe weet je dat zeker?

En tot slot – de kicker: Is er een goede reden waarom je geen homeschooling doet?

Het spijt me, ik had het niet moeten vragen. Ik weet dat het moeilijk moet zijn en dat je je best doet.

​De gevolgen

Voordat een ouder ‘in de klas’ me ook maar iets probeert te vertellen: ik zeg niet dat er geen geweldige scholen en geweldige leraren zijn. Ik weet zeker dat die er zijn. Ik ken er zelf een paar. En veel kinderen blinken uit op deze scholen – ze blinken uit op academisch, sociaal en emotioneel gebied.
NET ZOALS VEEL THUISSCHOOLKINDEREN thuis excelleren op academisch, sociaal en emotioneel gebied.

Zie je wat ik hier heb gedaan?

De bovenstaande vragen zijn opzettelijk beledigend, ongeschikt en niet nodig.

Ben jij, niet-homeschooler, een idioot met weinig tot geen begrip van wat het beste is voor je kind?

Ben je zo iemand die zo ver weg staat van de realiteit, zo druk bezig met je zoektocht naar maatschappelijke acceptatie, of zo vastbesloten om de best mogelijke kleine versie van jezelf te creëren, dat je niet kunt zien hoeveel kwaad je doet?

Natuurlijk niet. En ouders die thuisonderwijs geven, evenmin. Dus genoeg met de misplaatste woede. Zoek een tsunami om mee te vechten, supermoeders.

En tot slot: denken homeschoolers dat hun kinderen op de een of andere manier ‘beter’ zijn? Echt?!
Denk ik dat MIJN kind fantastischer is dan het jouwe? Absoluut!

En ‘jij’ zou iemand kunnen zijn die thuisonderwijs geeft of voor een ‘traditionele’ school hebt gekozen. Mijn kind is het leukste en liefste kind van de hele wereld. Voel je niet hetzelfde over je eigen kind?


Elk kind heeft een paar (of eigenlijk heel veel) wonderbaarlijk fantastische eigenschappen en als het vieren van de successen van mijn thuis onderwezen kind je beledigt of je doet denken dat het over jouw kind gaat, dan is dat aan jou.

En nu zijn deze vragen dat ook.


Vertaling van de originele tekst op HomeschoolingHeroes.com (gepubliceerd augustus 2015)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: